keuring

Bij aankoop van uw droomhuis geldt natuurlijk niet de controle periode van de tandarts. Enkel uw overweging een huis te kopen telt. Sfeer en luxe zijn op het eerste gezicht blinkende gebitten. Maar wat gaat er eigenlijk schuil achter die snel verblindende glans?

Een expert kan stap voor stap de staat van uw mogelijke huis belichten.
Zonder moeilijkdoenerij. Helder en puntsgewijs.

De inspectie bestaat uit een visuele opname van de buiten en binnenzijde van het object. Alle onderdelen welke visueel zichtbaar zijn worden beoordeeld op de staat van onderhoud. Deze bevindingen worden vertaald in een duidelijke en heldere rapportage. Tevens wordt er, indien dit is overeen gekomen, een raming van kosten gemaakt voor herstelwerkzaamheden die geen uitstel dulden ( achterstallig onderhoud).

In verband met de beslissing een woonhuis wel of niet te kopen, heeft u baat bij een snelle rapportage. De door u aangevraagde keuring wordt, na opdracht, vaak binnen 4 werkdagen aan u toegezonden.

De prijs van een uitgebreide keuring, incl. een raming van kosten voor de eerst noodzakelijk te herstellen gebreken, wordt bepaald door de inhoud van de woning. Voor een woning tot 500 m3 inhoud wordt een tarief berekend van € 335,00 incl. B.T.W.(dit is incl. kilometervergoeding voor de provincies Friesland, Groningen en Drente, excl. de Waddeneilanden) Prijs is geldig tot 1 december 2004. Voor grotere woningen, bedrijfspanden, boerderijen en monumenten geldt prijs op aanvraag.


Nationale Hypotheek Garantie
Bij inspecties ten behoeve van de Nationale Hypotheek Garantie worden de rapportages opgesteld volgens het modelbouwkundig rapport van de Nationale Hypotheek Garantie. Vaak zijn de kosten voor het opstellen van de rapportage fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.